Агресията не е личностна черта, което означава, че котките не се

...
Агресията не е личностна черта, което означава, че котките не се
Коментари Харесай

Как да успокоим агресивна котка: 6 важни съвета

Агресията не е личностна линия, което значи, че котките не се раждат нападателни. Като цяло експанзията е израз на това как се чувстват мъркащите животни, което значи, че има причина за това държание и вероятно решение. Въпреки че на доктрина знаем това, сигурно не е елементарно да успокоим нападателна котка.

Сайтът за домашни любимци представя шест съвета как да методите с гальовния си сателит, който е станал агресивен.

1. Спазвайте отдалеченост

Важно е да не блокирате пътя за бягство на вашата котка, изключително в случай че се е ядосала. Възможността да избягат или да се отдалечат от „ заплахата “ им дава свободата да се отдалечат, когато пожелаят. Звучи по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи, само че се пробвайте да действате умерено. Ако сте уплашени, това може да се види в държанието ви и котката ви може да стартира да гледа на вас като опасност. Дайте пространство на гальовния сателит и го оставете да се утеши.

2. Запазете успокоение

Никога не трябва да крещите на вашия домакински любим, само че разбираме, че това може да е първата ви реакция, когато сте стреснати или уплашени (и може да бъде ужасно да се сблъскате с нападателна котка). Спокойният метод постоянно работи най-добре.

Вашият отговор на обстановката е толкоз значим, колкото и повода за експанзията, тъй като вие сте в позиция да извършите обстановката по-добра или по-лоша. Реагирането с експанзия единствено ще усили страха или безпокойството на вашата котка, което в последна сметка ще направи нещата по-лоши.

3. Осигурете безвредно пространство

Котешката експанзия може да е вик за помощ и метод да отговорите на този вик е да осигурите на мяукащия домакински любим място, където да се отпусне и да преодолеяе напрежението си. Ако имате други домашни любимци или дребни деца, можете да ги разделите, с цел да осигурите успокоение на вашия мъркащ другар, а и да предпазите другите животни или деца от котката, която е нападателна в този миг и подготвена да се нахвърли.

4. Опитайте с феромони

На пазара може да откриете спрейове с феромони, които имат успокоителен резултат върху котките. Те могат да оказват помощ за понижаване на държанието и тревогата при гальовния домакински любим.

5. Използвайте позитивни способи на образование

След като котката ви се успокои, значимо е по какъв начин ще методите към нея. След като мъркащия другар се успокои и от експанзията няма и диря - може да му дадете лакомство, като го похвалите за това, че е спокоен.

6. Консултирайте се с вашия ветеринарен доктор

Ако експанзията не е присъща за вашата котка, свържете се с вашия ветеринарен доктор. Внезапните промени в поведението могат да бъдат знак, че има някакво положение налице. Ако котката изпитва болежка, да вземем за пример от зараза или артрит, тя може да реагира, като се нахвърли нападателно. Колкото по-рано вашият ветеринарен доктор открие здравословен проблем, толкоз по-добре и толкоз по-скоро котката ви може да се върне към нормалното си, щастливо положение.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР